•      
  •            
    • April 2016
    • Mars 2016
    • Februari 2016
    • Januari 2016
    • December 2015
    • November 2015
    • Oktober 2015
    • September 2015
    • Augusti 2015
    • Juli 2015
    • Juni 2015
    • Maj 2015
    • April 2015
    • Mars 2015
    • Februari 2015
    • Januari 2015
    • December 2014
    • November 2014
    • Oktober 2014
    • September 2014
    • Augusti 2014
    • Juli 2014
    • Juni 2014
    • Maj 2014
    • April 2014
    • Mars 2014
    • Februari 2014
    • Januari 2014
    • December 2013
    • November 2013
    • Oktober 2013
    • Augusti 2013
    • Juli 2013
    • Juni 2013
    • Maj 2013
    • April 2013
    • Mars 2013
    • Februari 2013
    • Januari 2013
    • December 2012
  •         
    • Drycker
    • Familjen
    • Godbitar
    • Jag talar ut
    • Kärlek
    • Mat gör mig levande
    • Musik
    • Nytt in
    • På resande fot
    • Roligt
    • SUPPIS
    • Tips
    • Vänner
    • YOUTUBE

Jello shots

2014-04-29 @ 18:22:00 // Drycker
Jag har tidigare gjort dess godbitar, och eftersom att det är Valborg imorgon tänker jag dela med mig av receptet. Själv hittade jag receptet när jag googlade. Tyvärr minns jag inte vilken hemsida det var. Jag gjorde om receptet lite, eftersom att dem blev inte som jag ville att dem skulle bli. Men ta gärna del av receptet jag går efter!
 
Ingredienser för ca 15-20 stycken
  • 4 msk vatten
  • 6 blad gelatin (använd ca 5 blad om du vill kunna svälja shoten direkt och slippa tuggandet)
  • 1 dl drinkmix
  • En ask Pim-Pim, eller varför inte någon annan godis eller frukt?
  • 3 dl sprit
  • Alternativ 1-2 msk socker

    Hur man går till väga:1. Koka upp vattnet och smält sedan ner gelatinet. Tänk på att röra om helatiden och låt det inte koka! Om det går trögt kan man tillsätta lite drinkmix. 2. Pluppa ner godiset i grytan och smält det. Om man skär dem i mindre bitar, påskyndar man smältningen. 3. Ta bort kastrullen från spisen och häll i all drinkmix och sprit. 4. Tjoppa i sockret om man nu skulle vilja ha smaken lite sötare. Se till att blanda nooooga! 5. Häll upp i glas, isformar eller vad som helst. Ställ sedan in det i kylskåpet. Det tar ca 2-3 timmar för geléshoten att stelna.
 



Kommentera inlägget?
1 kommentarer



Kommentarer
Postat av: Cindy

Ska testa men äter inte godis.. hur ska man då göra med frukt? Varför får det inte koka? Jag har en känsla av att jag kommer faila hårt om jag försöker hahaha

svar:
Härligt att du också tycker (Y)

2014-05-01 @ 22:40:21
URL: http://ciiinddynhaaam.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
 Kategorier
  • Drycker
  • Familjen
  • Godbitar
  • Jag talar ut
  • Kärlek
  • Mat gör mig levande
  • Musik
  • Nytt in
  • På resande fot
  • Roligt
  • SUPPIS
  • Tips
  • Vänner
  • YOUTUBE
 Arkiv
  • April 2016
  • Mars 2016
  • Februari 2016
  • Januari 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • Oktober 2015
  • September 2015
  • Augusti 2015
  • Juli 2015
  • Juni 2015
  • Maj 2015
  • April 2015
  • Mars 2015
  • Februari 2015
  • Januari 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • Oktober 2014
  • September 2014
  • Augusti 2014
  • Juli 2014
  • Juni 2014
  • Maj 2014
  • April 2014
  • Mars 2014
  • Februari 2014
  • Januari 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • Oktober 2013
  • Augusti 2013
  • Juli 2013
  • Juni 2013
  • Maj 2013
  • April 2013
  • Mars 2013
  • Februari 2013
  • Januari 2013
  • December 2012